در صورتی که مایل به خرید یا فروش غیر حضوری هستید شما را به نزدیکترین دفتر پیشخوان دولت معرفی می کنیم تا به نمایندگی از طرف ما خرید یا فروش را انجام دهند و یا با شماره 88888921 تماس بگیرید.
مرکز تخصصی معاملات 0912
سیم کارت ها نیز مانند دیگر کالاهای موجود در بازار همواره دچار نوسان قیمت می باشد. این در حالی است که به تازگی قیمت سیم کارت ها بازیچه ی دست دلالان شده است. نبودن اهرم نظارت قوی در بازار فروش سیم کارت دلیل رسیدن سیم کارت کد 912 به ۲۰ میلیارد تومان در اقتصاد آشفته ی این روزها است.
متاسفانه این روزها سود دلالی بیش از تولید در بازار سرمایه شده است. هنگامی که سود دلالی بدون چالشهای بیمه، مالیات، تامین مواد اولیه، خرید ماشین آلات و... چندین برابر تولید است، انتظار بیهودهای است که سرمایه دلالان فرصت طلب در تولید به جریان بیفتد، به همین دلیل است که متاسفانه بخش عمدهای از نقدینگی کشور در دست عدهای دلال و فرصت طلب قرار گرفته و بدتر آنکه همه روزه شاهد این هستیم که تولیدکنندگان بسیاری با فروش کارخانه هایشان، به جمع دلالان میپیوندند.
برای دلالان تفاوتی نمیکند که پولهایشان در چه مسیری به جریان میافتد و تا چه اندازه بحران ایجاد کند، برای آنها مهم این است که چقدر جیبهایشان پر و از این آشفته بازار چه منافعی عایدشان شود. بحران دلار، سکه، مسکن و خودرو سالهاست به بخشهای بحران ساز کشور تبدیل شده که به نظر میرسد محدوده سوددهی اینها برای دلالان و فرصت طلبان جذابیت خود را از دست داده است.
همانطور که همه می دانیم هدف از استفاده از سیم کارت، برقراری ارتباط است. چه تفاوتی بین سیم کارت همراه اول با ایرانسل، رایتل، تالیا و... وجود دارد؟ چه تفاوتی میکند که شماره سیم کارت رند باشد یا از اعداد مختلفی تشکیل شده باشد؟ مگر در آنتن دهی مکالمه آنها تاثیر میگذارد؟
از آنجا که قرار نیست زیاده خواهی دلالان متوقف شود، به همین دلیل در بخشهای دیگر به جریان میافتد که یکی از آنها سیم کارت است. با توجه به اینکه هیچ نظارتی بر روی بازار سیم کارت وجود ندارد، امروزه سیم کارت قیمت ندارد و هیچ مرجعی نیست که برای آن عدد تعیین کند، در نتیجه دلالان اعین کننده ی قیمت نهایی سیم کارت می شوند. هر کسی که سیم کارتی در اختیار دارد، صبح که از خواب بیدار میشود، مبلغی برای آن اعلام میکند. اما قیمت سیم کارت بستگی به کد آن دارد. گرانترین کد سیم کارت ۹۱۲ است که هر چقدر شمارههای آن رندتر باشد، مبلغ آن بالاتر است.
باور نمیکنیم که سیم کارت ۹۱۲ خط رند به قیمت ۲۰ میلیارد تومان در این مملکت خرید و فروش میشود. اما اگر به این باور رسیدیم، باید پاسخ بدهیم چه کسانی میخرند، چه کسانی میفروشند و از این بازی سیم کارت چه پولهایی نصیبشان میشود؟
باید بپذیریم خرید و فروش سیم کارت امتیازهای بسیاری نسبت به دیگر موارد دارد که باعث انتقال نقدینگی به این سمت شده است. برای نقل و انتقال سیم کارت سند دردسرسازی تنظیم نمیشود، نقل و انتقال آن سریع است، به سیم کارت مالیاتی تعلق نمیگیرد، هزینهای بابت نقل و انتقال پرداخت نمیشود و خلاصه آنکه هیچ نظارتی بر آن وجود ندارد.
واقعیت این است که عدهای فرصت طلب با روان مردم بازی میکنند و از این بازی روانی سودهای سرشاری میبرند. چرا باید ملاک شخصیت افراد، شماره سیم کارت آنها باشد؟ آیا کسی که سیم کارت ۹۱۲ با شمارهای رند دارد، با شخصیتتر، باسوادتر یا سرمایهدارتر است؟ در واقع این گونه نیست، اما آنهایی که این بازی را آغاز کرده اند، میدانند که مردم تا چه اندازه آمادگی برای ورود به هر بازی پیش پا افتادهای را دارند.
با توجه به اینکه هز چند وقت یکبار اپراتور همراه اول سیم کارت های رند خود را به مزایده می گذارد و در این مزایده ها یک شماره رند از اپراتور همراه اول به قیمت ۳۰۰ میلیون تومان خرید و بلافاصله در بازار آزاد ۱۰ میلیارد تومان فروخته می شود! چه کسانی موفق میشوند این شمارههای رند را بخرند؟ این پولهای بادآورده چگونه یک شبه از جیب یک افراد خاص بیرون میآید؟ مهمتر اینکه چرا بحران سیم کارت در سیم کارت شرکتهای دیگر وجود ندارد؟
سیم کارت ۹۱۲ روزهای پایانی خود را میگذراند و به زودی به پایان میرسد. سیم کارت ۹۱۲ با پیش شماره ۹ به پایان رسیده و پیش شماره صفر آن نیز در حال اتمام است؛ بنابراین به زودی دارندگان سیم کارت ۹۱۲ خود را از جامعه جدا خواهند کرد و باید به آنان به چشم نور چشمی نگاه کنیم.
یکی از گزینههایی که باعث گرانتر شدن سیم کارت میشود، کارنکرده بودن آنهاست. در حالی که سالهاست سیم کارتهای ۹۱۲ به فروش رفته، اما همچنان شاهد هستیم که سیم کارت ۹۱۲ به شرط صفر یا کارنکرده بودن به فروش میرسد! مگر میشود شماره ۹۱۲ آن هم از نوع رند، صفر یا کار نکرده باشد؟ این نیز از دیگر بازیهای همراه اول است. همراه اول سیم کارتهایی که ۳ سال استفاده نشده یا تابع شرایط خاصی باشد، بدون حضور مالک تخلیه میکند تا به عنوان صفر و کار نکرده عرضه کند. اتفاقاتی که دلمان را به درد میآورد، اما توان گفتن نداریم.
یکی از دلایل این قبیل اتفاقات، آشفتگی اقتصادی ناشی از بی ثباتی است. بی ارزش شدن روز افزون پول ملی این پیام را به مردم میدهد که "هر کس پول دارد، هر چیزی در این مملکت بدستش رسید، بخرد و کاری به قیمت و شرایط آن نداشته باشد". این پیام زمانی بیشتر زمانی خودنمایی میکند که سومدیریت، آشفتگی اقتصادی، رانت و فساد را در کنار دلالان و سفته بازانی قرار دهیم که نقش مهمی در اقتصاد میآفرینند. این دلالان که در بسیاری از موارد به عنوان مافیا از آنها یاد میشود، هر لحظه امکان دارد کالایی را از فرش به عرش برسانند. اینها، همانهایی هستند که پراید ۴ میلیون تومانی را به ۴۰۰ میلیون تومان رساندند و اکنون نیز این توان را دارند که سیم کارت ۱۰ هزار تومانی را به ۲۰ میلیارد تومان برسانند و این زنگ خطری است که اقتصاد ویران با تورم ۵۰ درصدی را بیش از پیش تهدید میکند. در شرایطی که شاهد سومدیریت، بی ثباتی اقتصادی، کاهش شدید ارزش پول ملی، ضعف نظارت و بسیاری چالشهای دیگر هستیم، باید نگران این باشیم که فردا دلالان و سفته بازان به کدام بخش اقتصاد ورود میکنند و با روح و روان مردم چه بازیهای جدیدی خواهند کرد.
نظرات کاربران